Nyår i New York 2019

Happy New Year

Här hittar du Nyårsaktiviteter i New York!

Snart är det nyår igen och självklart firas festligheterna på Times Square som vanligt. 10, 9, 8... . Musiken kommer att spela och fyrverkerier kommer att explodera och confetti kommer att regna över Times Square. Alla kommer att vifta med sina ballonger för att fira starten på det nya året. Den stora bollen med alla sina lampor slocknar för en stund för att sedan lysa upp i ljus med siffror för det nya året "2020". Den syns sedan hängande över Times Square. Traditionen med Nyårsbollen började redan 1907.

Beroende på tryck från folkmassorna och när antalet besökare anländer börjar polisen stänga av trafiken för bilar och gångare. Räkna med att det kan vara avstängda gator runt Times Square redan runt kl 15.00 då man börjar stänga av trafiken vid 42nd Street och fortsätter sedan mer norrut allt eftersom fler personer hela tiden strömmar till. De brukar rekommendera att komma in från Sixth Avenue eller Eight Avenue för att se "skådespelet" på Times Square. Antalet människor på plats sägs kunna bli upp mot 1 miljon.

Beroende på vädret, ta på dig varma kläder och ta med din egen dricka (utan alkohol). I New York City är det olagligt att konsumera alkohol i offentliga utrymmen, oavsett din ålder. Denna begränsning gäller också alla allmänna utrymmen som parker och gator Ta även på bra skor för du kommer att bli stående på samma plats en bra stund. Bra att veta är att det också är olagligt att sälja köpa eller skjuta upp egna fyrverkerier i staden.

Sidan innehåller affiliatelänkar från olika samarbetspartners.
Macys Thanksgiviing Day Parade New York

Times Square

Nyårsfest 2019

Times Square | 31 dec 2019 - 1 jan 2020
Besökarna rekommenderas att komma dit så "tidigt" som möjligt... och det är ju en smaksak. Ju längre du väntar desto svårare är det att få en bra plats för att se "skådespelet".

Trafiken stängs av - ca 15.00: Vid ca: kl:15:00, är det sk. Bow Tie området vid Times Square avstängt för trafik. (42nd to 47th Sts. Between Broadway & 7th Ave).

Öppningscermoni - 18.00: Då drar festligheterna igång på Times Square då man tänder Nyårsbollen och för upp den till toppen av One Times Square under pompa och ståt. One Time Square är den välkända skyskrapan du inte kan missa när du är på Times Square, det är där du har fullt med neonljus och längst ner rullar aktuella nyheter.

Hats, Balloons and Scarves - ca 18.20: Strax efter kl. 18 delas det ut hattar och ballonger till publiken. Dessa kommer sedan pryda besökarna som kommer fira in det nya året viftandes med ballonger och konfetti. Det är Times Square Alliance som delar ut detta. Så håll utkik efter män och kvinnor i röda uniformer som är de som delar ut pyntet!

Vilken artist spelar i år - ca 23.38: Christina Aguilera spelade förra året på the Countdown Stage.

"Imagine" - ca 23.51: John Lennons världskända låt "Imagine" spelas live.

Allas ögon kommer att vara fokuserade på nedräkningsstegen - 23:59: Inbjuden gäst trycker på Waterford Crystal knappen som signalerar nedsänkningen av Nyårsbollen och nedräkningen på 60 sekunder till det nya året börjar. Bollen skiftar i olika mönster och har nästan 3000 st kristalltrianglar och tänd med över 32 000 LED-lampor.

24.00 !!!!! Gott Nytt År !: I år 2020 kommer att lysas upp högt ovanför Times Square. Ett fantastiskt fyrverkeri kommer att fylla himlen. Det världsberömda confettiregnet kommer också att släppas från taken och signa ned över Times Square! Ett nytt år på G!

Mer information om nyårsfirandet på Times Square

Följ festligheterna live via Webkameror och streaming video vid Times Square

New York Midnight Run

Midnattslopp & Fyrverkerier

Det årliga 6,4 kilometer Midnattsloppet i Central Park.

Central Park | 31 dec 2019 kl: 22:00
Det 6,4 kilometer långa midnattssloppet (NYRR Midnight Run) i Central Park är ett nyårsfirande för de tränade "fanatikerna". Det kommer att dansas, vara en kostymparad, tävlingar och såklart fyrverkerier. Festligheterna börjar kl.22 och loppet startar när klockan slår midnatt. Vid midnatt blir det fyrverkerier och start på loppet! Ni ser fyrverkerierna bra söder om 72nd Street.

Adress: Central Park, Start on the 72nd Street. Foto: Midnight run © New York Road Runners

Mer information om midnattsloppet. New York Road Runners »

Nyårsfest Times Square

Nyårsfest på Applebees vid Times Square

Boka Nyårsfest och biljett till Times Square låsta zon.

Applebees | 31 dec 2019 - 1 jan 2020
Välj mellan Nyårsfest på två olika Applebees vid Times Square där du är nära festligheterna på Times Square. I priset ingår buffé och öppen bar, Champagne toast vid midnatt och dans. Denna biljett ger dig tillträde till Times Squares låsta zone. Du måste visa biljett. Times Square börjar stängas av redan tidigt på eftermiddagen så läs på er bokningsbekräftelse hur du hämtar din "riktiga" biljett och regler för att komma in i den låsta Zonen. .

Välj mellan dessa restauranger: Applebees på 50 St: 205 W 50th St, New York eller NY Applebees på 42nd St 234 W 42nd St, New York, NY.

Visa upp era biljetter: Ni måste uppvisa era biljetter för att komma igenom polisavspärrningarna, hämta biljetterna den 31 dec mellan kl.8-13, se info på er bokningsbekräftelse.

Ice rink at Rockefeller Center New York

New Years Eve Fireworks Cruise och Champagne

Kryssning på nyårsafton

Chelsea Piers - Pier 62 | 31 okt 2019 - 1 jan 2020.
Gå ombord på kvällen och ni får deltaga på en timmes champagneprovningen med en vinexpert. På båten finns en bar och det spelas musik under kvällen. Ni åker ca 3,5 tim. På natten vid midnatt får ni också bra sikt över fyrverkerierna i hamnen, New York Harbour Fireworks.

New Year's Eve Ride

New Year's Eve Ride

Cykla på nyår

Start framför Plaza Hotel ( | 31 okt 2019 - början mars 2020
Cykla på nyårsafton från midtown to the Lower East Side. Starting point is either the Plaza Hotel or Madison Square Park at 9:30 and 10 p.m

St Johns nyårskonsert New York

Nyårsaftonskonsert kl 19.00 - 20.30

Saint John
Sedan 1984 har det spelats en nyåårskonsert i katedralen Saint John. De sjunger för att det nya året skall börja fredligt. Konserten är gratis och öppen för allmänheten.

Adress: 1047 Amsterdam Avenue at 112th Street

Mer om katedralen Saint John

Barcleys Nyårsafton Brooklyn

Brooklyn's Barclays Center

Brooklyn Nyårsafton

Inomhusarean Barclays Center | 31 dec 2019
The Strokes kommer att spela på nyårsafton 2019/2020 vid Barclays Center.

Adress: 620 Atlantic Ave, Brooklyn

Prospect Heights Nyår Fyrverkerier

Fyrverkerierna i Prospect Heights

Brooklyn Nyårsafton

Prospect Heights | 31 dec 2019 - 1 jan 2020
Kom dit redan runt kl 22:30. Det blir levande underhållning och ni kan handla varma drycker på plats. Vid 24 slaget blir det fyrverkerier. Foto: av Andrew Gardner, för Prospect Park Alliance

Adress: De bästa platserna för att se fyrverkeriet, ta er tillGrand Army Plaza, West Drive i parken och längs Prospect Park West mellan Grand Army Plaza och Ninth Street.Brooklyn, New York

Nyårsfirandet startade för första gången 1904.

Det var samma år som staden öppnade sin tunnelbana och även samma år för uppfinningen av neonljuset. Det var också samma år som "The New York Times" öppnade vid dagens "Times Square". Det var tidningens ägare, den tysk-judiska immigranten Alfred Ochs, som ville ändra namnet från Longacre Square till Times Square, till ära för sin kända tidning. Nyårsafton 1907 användes för första gången den såkallade "bollen" som faller från Times Square (vid Broadway & 43rd Street ). Den har fallit varje år förutom 1942 och 1943 när inga ljus fick lysa över Manhattan pga av kriget. Ni kan bäst se bollen från 43rd Street till 50th Street och på Seventh Avenue, ändå upp till 59th Street.

Nyårsfestligheterna blev en stor succe och flyttades nu från Lower Manhattan´s Trinity Church till Times Square istället.
Köp biljett till Holiday Lights Tour i New York

Holiday Lights Tour

Nyårsmys i New York

New York | 31 dec 2019
Följ med på en kvällstur (ca 1.5 tim) och se nattens alla ljus som lyser upp New York. Missa inte att se platserna som Macy's, Lord & Taylor, Central Park, Rockefeller Christmas Tree, Radio City Music Hall och mycket mer.

Boka en hästdroska i Central Park under julen

Central Park Horse Carry Ride

Åk droska i Central Park

Central Park | 31 dec 2019
Åk med häst och vagn i Central Park. Det kommer bli ett minne för livet. Mys under nyårsafton med att se alla fina ljus i Central Park.

Populära nyårsaktiviteter i New York
31 dec 2019
Applebees New York
Köp biljett
31 dec 2019
42nd and 8th Avenue New York
Köp biljett
31 dec 2019
Chelsea Piers - Pier 62 New York
Köp biljett

Jul i New York

New York är mysigt under julen i New York. Flera platser har tänt belysningen även efter nyår. Här hittar du information om Jul i New York.

Frihetsgudinnan
Flyg helikopter över New York
One World Observatory
Empire State Building
Top